Showing posts with label kenapa saya suka shaklee. Show all posts
Showing posts with label kenapa saya suka shaklee. Show all posts

Feb 4, 2018

Pengalaman Pertama Kali Ke BLNC Shaklee 2018



Pengalaman Pertama Kali Ke BLNC Shaklee 2018

Tahun 2018 ni pertama kali Gee pergi ke BLNC Shaklee. Sangat best dan seronok. Aura dia lain macam sebab dapat jump semua leader-leader Shaklee yang hebat ni.

Tapi nak sampai ke BLNC ni gee naik flight dari Sibu ke Kuala Lumpur. Pertama kali turun airport KLIA2 sorang sebenarnya. Ada rasa gementar, takut tapi Alhamdulillah Allah permudahkan semua urusan ok lancar jer. Kali lain datang nanti InshaAllah lebih yakin dan tau arah semua. Hihi




BLNC tu apa sebenarnya?

BLNC = Business Leader National Conference.

  • BLNC ni lebih kurang macam perjumpaan untuk semua ahli shaklee yang berpangkat Leader ke atas. Tapi Leader yang cukup syarat dia, efektif akan dapat jemputan untuk datang.

Untuk tahun ni merupakan tahun ke 2 BLNC Shaklee di Malaysia.

Bagi gee sendiri ni tahun pertama gee datang BLNC. Tapi tahun lepas gee layak cuma tak pergi masa tu. Hihi. Dan tahun ni gee dapat pergi bersama dengan upline Gee, kak Zai. Tu yang lagi seronok dapat pergi.

BLNC tahun ni Shaklee buat di Sunway Pyramid Convention Centre.


Apa yang ada kat BLNC Shaklee?

Antara agenda dia pada masa tu;
  • Ucapan dari CEO Shaklee, Mr Roger Bannet. Kita orang berlive video dengan Mr Roger dari US sana.
  • Ucapan dari Presiden Shaklee Malaysia, Helen Lam. Masa ni seronok, gembira, terharu, semua ada perasaan sebab dengar pengumuman yang beliau bagitau tu memang bersemangat sangatt. Banyak betul insentif best untuk tiap pengedar Shaklee.
Bak kata Ms Presiden, buat lebih, dapat lebih!


Dapat suplemen percuma, Bcomplex, Coq Trol dan Omega!

  • Selain dari tu, yang paling ditunggu semua, pelancaran YOUTH Skincare khas untuk kami orang yang pergi ni. Yang ni menarik sikit la sebab yang ada datang untuk bagi penerangan dan info YOUTH ni ialah Chris Kyrou, Vice President Beauty Research & Development Shaklee Corporatin. Beliau ni antara orang penting yang terlibat dalam menghasilkan YOUTH. Dan lagi sorang experts dalam industri kecantikan yang berpengalaman selama 20 tahun iaitu Virgine Descamps. Best kan bila dapat jumpa sendiri. Hihi


Tapi lagi best, tiap sorang dari kami yang hadir ke BLNC ni boleh beli YOUTH skincare dulu. Maknanya kami orang antara yang terawal guna dulu. Jangan jeles ok. Hihi

Gee sendiri pun ada beli.

YOUTH ni skincare baru lancar kat Malaysia. Tapi official launching YOUTH nanti bulan MAC depan. Nanti korang boleh dapatkan YOUTH ni bulan MAC ok. Boleh roger2 Gee k.



Selain daripada BLNC tu, ada lagi yang best. Hari sebelum BLNC tu gee dengan upline gee dapat jemputan untuk dinner bersama super upline kami @ Master Iffah dan Master firdaus. Ni pertama kali gee jumpa depan depan. Ramai juga master yang lain masa dinner ni. Tapi memang seronok jumpa dan berborak dengan semua orang masa tu. Perut kenyang sama tu syok. Hehe





Dan paling paling seronok dapat jejak ke HQ Shaklee Malaysia di Sunway Geo Tower. Cuma tak dapat pergi dalam dia sebab hq tutup hari minggu kan.






Gee datang ke HQ Shaklee ni sebab join YOUTH ROADSHOW. Nak dengar lebih jelas dan faham pasal YOUTH skincare ni. Yang bagi talk ni pun Vice President sendiri.







Sempat lagi kami orang amik gambar dengan Mr Chris. Amik peluang ni sebab bukan slalu kan.




Pengalaman yang menarik dan gembira. Bersemangat jugak. Lain kali datang mesti lagi ramai! Nak bawak anak-anak Shaklee Gee join sama dalam BLNC Shaklee ni.



Continue Reading

Jan 22, 2018

9 SEBAB SAYA MEMILIH UNTUK BUAT BISNES SHAKLEE



9 SEBAB SAYA MEMILIH DAN BUAT BISNES SHAKLEE

Apa yang membuatkan Gee suka dengan bisnes Shaklee ini? Mesti ada yang nak tahu kan? Jom teruskan baca. Moga ia bermanfaat untuk anda semua.


1.PENGGUNA SETIA PRODUK
Gee menjadi pengguna tegar produk Shaklee dari rangkaian supplemen, skincare, penapis air ‘Get Clean Water’ dan pencuci serbaguna ‘Basic H’ sejak tahun 2015.
  • Dulu muka senang naik jerawat dan kerap bersin, badan mudah letih, kurang kalsium tapi kini dah baik dari dulu dengan asbab rajin amal suplemen Shaklee. Malah satu keluarga Gee sendiri juga mengambil suplemen Shaklee.
  • Dulu sukar mencari skincare yang sesuai kini Gee pengguna setia Nutriwhite dan akan datang YOUTH Skincare yang terbaru tahun 2018 ni.

2.COMPANY YANG KUKUH DAN STABIL
Shaklee sudah lama bertapak di Malaysia lebih 50 tahun. Ia merupakan sebuah company MLM yang kukuh dan stabil. Company besar Shaklee dari US juga dikenali di negara besar termasuk Indonesia, Canada, China dan negara maju Jepun. Dan juga mempunyai kilang Shaklee sendiri di kaki gunung Fuji (Fujinomiya, Shizuoka).


3.PRODUK SEMULAJADI & TERBUKTI BERKESAN
Nak tahu, produk Shaklee mempunyai landmark study. Kajian ini dibuat dalam masa yang panjang iaitu lebih dari 20 tahun ke atas mereka yang mengamalkan suplemen Shaklee. Mereka yang membuat kajian ini semua adalah barisan saintis yang hebat dalam bidang masing-masing. Diuji lagi keberkesanannya secara klinikal. Ini membuktikan produk Shaklee selamat untuk kesihatan kita jangka panjang.


4.DIJAMIN HALAL
Bagi yang beragama Islam status HALAL setiap produk amat penting. Makan anda tidak perlu risau kerana produk Shaklee mempunyai sijil halal dan badan pemantauan halalnya iaitu ISA ini disahkan oleh JAKIM.


5.MODAL KECIL
Gee memulakan bisnes Shaklee mula-mula dahulu tanpa modal besar seperti bisnes MLM yang lain. Gee bermula dengan hanya membayar RM90 saja (ni untuk orang Sabah Sarawak). Lepas itu Gee boleh terus memulakan bisnes dan mendapat sekali kit panduan.


Starter Kit Shaklee

Anda perlu tahu, setiap bisnes kita perlu berusaha berniaga menjual produk sama seperti bisnes yang lain. Tiada istilah goyang kaki. Tetapi yang menariknya ialah kita tidak perlu memikirkan kualiti produk atau soal stok. Apa yang kita perlu buat hanya rajin berkongsi apa kebaikan produk, apa yang produk shaklee boleh bantu untuk selesaikan masalah pelanggan.


6.SISTEM ADIL
Bisnes Shaklee mempunyai sistem MLM yang adil. Ia tidak ada istilah menipu atau menindas. Bukan hanya orang atas saja yang menjana pendapatan tinggi tapi dia mengamalkan konsep siapa yang berusaha keras, konsisten dan tidak mudah putus asa boleh berpeluang untuk mendapat lebih dari orang atas. Ia adil dan mematuhi syariah. Jadi anda tidak perlu rasa was-was untuk menyertai kami.


7.TIADA HAD PENDAPATAN
Apabila sudah join bisnes Shaklee, setiap orang berpeluang untuk menjana pendapatan yang tinggi tanpa had. Macam Gee dulu, mula-mula hanya mempoleh RM33 untuk bonus bulan pertama apabila serius buat bisnes Shaklee. Dan sekarang sudah tetap 4 angka sebulan.

Pendapatan lain:
  1. Untung runcit harian
  2. Peluang untuk dapat CAR BONUS- dapat duit cash masuk akaun bank kita
  3. Bonus kempimpinan
  4. Insentif untuk leader – dari pangkat Coordinator ke atas
InshaAllah target Gee untuk dapat lebih dari tu. Unlimited Income! Dan sekarang ni Gee ingin membantu lebih ramai lagi orang lain yang ingin menjana pendapatan dengan Shaklee. Tidak kisah part time atau full time.


8.KONSEP DROPSHIP
Satu yang buat Gee tertarik dengan bisnes Shaklee ni dia lebih kurang macam konsep dropship. Maksudnya di sini, pengurusan stok dan pengeposan Shaklee yang akan uruskan.

Urusan order barang pulak kita boleh order online di lawan web www.shaklee2u.com . Yang ini bagi Gee sangat-sangat membantu dan memudahkan semua pengedar Shaklee. Kat mana saja kita berada, kita boleh teruskan buat bisnes Shaklee ni asalkan ada internet ya.


9.SOKONGAN KELUARGA
Sepanjang Gee buat bisnes Shaklee ni, alhamdulillah ahli keluarga Gee banyak menyokong dan membantu termasuk kawan-kawan sesama team Shaklee kami dan juga upline Gee. Mereka semua banyak membantu dan memberi semangat kepada Gee dari mula-mula buat bisnes dulu.


InsyaAllah, Gee tetap yakin dengan Shaklee selagi Allah izinkan. Doakan Gee ya.


UNTUK KONSULTASI BISNES >> Whatsapp 'BISNES SHAKLEE' ke 013-5707812 atau klik bawah ni untuk whatsapp Gee terus.


  http://Www.wasap.my/60135707812


Continue Reading

Dec 12, 2017

Insentif Trip Shaklee 2017



Insentif trip Shaklee 2017 tahun ini peserta akan menaiki " cruise ". Pertama kali Shaklee buat naik " cruise ".

Ada 3 destinasi utama iaitu Langkawi, Phuket dan Pulau Pinang.


Insentif trip Shaklee ini sebenarnya khas untuk pangkat ' leader ' atau Supervisor ke atas tapi untuk mereka yang layak memenuhi syarat yang ditetapkan Shaklee.


Ada dua kategori insentif trip Shaklee:
1. Trip dalam negara
2. Trip luar negara / Umrah ziarah


Insentif trip Shaklee bermula dari 22 - 26 November 2017 yang lepas.


 
 
 
 
Semua peserta berkumpul untuk aktiviti pagi. Ramai-ramai berkumpul tidak kira bangsa. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Setiap bilik semua orang dapat hadiah lagi dari Shaklee. Yang penting PERCUMA!
 
Dapat Vitamin C percuma setiap orang. Wahhh seronok kan? 
 
 
 
 
 
 
 


Ramai-ramai berkumpul makan. Dapat makan percuma tu yang lagi seronok.

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
Menara ais Shaklee
 
 
 
Yang ini kek 
 


Lokasi seterusnya di Phuket Thailand. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Insentif trip Shaklee yang sangat best dan mewah kan? Semua ditanggung Shaklee dah setiap peserta dapat duit poket lagi tu. 
 
Tapi yang best jugak mereka boleh bawa ahli keluarga yang lain. Yang ini bergantung berapa tiket dia layak. Jadi boleh bawa mak ayah dan adik beradik. 
 
 
 
 
 
 
Berminat untuk menyertai Shaklee?
 
[9:28 PM, 12/11/2017] +60 13-570 7812: www.wasap.my/6013-5707812



Continue Reading

Dec 10, 2017

4 Sebab Gee Pilih Bisnes Online Shaklee

 


Dalam entri kali ini Gee akan berkongsi apa sebab Gee pilih bisnes online Shaklee. 

Gee sekarang ini buat bisnes Shaklee dan seorang bisnes leader dalam Shaklee. Sudah 3 tahun Gee berdaftar menjadi ahli Shaklee dan sekarang aktif buat bisnes Shaklee. 


Kenapa Gee pilih Shaklee? Mesti ada yang nak tahu kan? 


1. Kekuatan PRODUK

Gee sendiri pengguna produk Shaklee. Alhamdulillah ia berkesan dan banyak membantu Gee dan keluarga Gee skali. 

Dari segi testimoni dah banyak sangat kat google, facebook ke. Ramai yang berkongsi. 

Yang buat Gee lagi yakin sebab suplemen Shaklee ini ada buat landmark study (kajian oleh pihak ketiga - boleh rujuk kat sini)


Selain itu, Shaklee juga sanggup menghabiskan hingga 1 billion untuk tujuan penyelidikan, ujian dan kemajuan produk.

http://www.shaklee.com.my/ms/about/shaklee-difference/

Sebab itulah ramai yang apabila dah mula mengambil produk Shaklee, kebanyakan mereka akan 'repeat order' lagi dan lagi.

" The product speaks it self "

Satu lagi produk Shaklee ini banyak berkaitan masalah kesihatan. Bab kesihatan ini kan setiap masa, setiap hari orang ada masalah kan. Jadi permintaan terhadap produk Shaklee ini sepanjang masa dan bukan bermusim.  


2. BONUS Shaklee Unlimited! 

Yang ini paling Gee suka. Semua orang pasti suka jugak kan! 

Dalam bisnes Shaklee apabila dah naik pangkat jadi leader maka pendapatan atau bonus yang kita dapat pun akan naik dan automatik 4 angka dalam akaun nanti. Best kan! Tapi anda perlu usaha keras ya bukan goyang kaki saja! 




Selain itu, bonus Kereta pun ada. Yang bonus ini dalam bentuk tunai. Nanti dia akan masuk ke akaun kita. 

Satu lagi, berpeluang untuk bercuti dalam & luar negara. Yang ini Shaklee bagi secara PERCUMA  tau!! Siap bagi duit poket lagi tu. Jika destinasi ke luar negara, Shaklee akan bagu juga beg beroda & macam-macam lagi. Seronok kan?!


Boleh lihat kat sini untuk insentif trip Shaklee 2017: 

http://www.zianaeunos.com/2017/12/insentif-trip-shaklee-2017.html


3. Sistem ORDER ONLINE yang sempurna

Bila ada sistem online ini, bisnes Shaklee menjadi lebih mudah. Tak kisah di mana kita berada atau sedang bercuti ke asalkan ada kemudahan internet dan telefon pun dah boleh order suplemen / produk Shaklee dan kemudian Shaklee juga yang akan poskan barang order kita tadi terus ke customer. Lebih kurang macam sistem dropship pulak kan?



Selain itu, sistem online Shaklee2u juga boleh untuk:
•Mendaftar keahlian baru 
•Belian produk (boleh beli dengan kad debit/kredit kita atau pelanggan)
•Penghantaran produk 
•Promosi bulanan
•Boleh tengok jumlah jualan 
•Boleh tengok jumlah bonus/pendapatan
•Belajar ilmu produk
•Jadual latihan/kelas nutrisi serta aktiviti Shaklee di seluruh Malaysia 

Seronok sangat kan? Semua online dan di hujung jari!


4. Tak perlu MODAL yang tinggi

Ya betul. Anda hanya perlu bayar YURAN ahli yang sangat-sangat lah berbaloi.
•RM79.50 untuk Ahli Semenanjung
•RM90.10 untuk Ahli Sabah Sarawak

*Dia termasuk sekali kos penghantaran dan anda juga mendapat set memberkit Shaklee.




  • Lepas buat bayaran untuk jadi Ahli Shaklee tak perlu keluarkan modal lagi. Sebaliknya anda boleh terus buat bisnes!

Bagi yang berminat untuk buat Bisnes Shaklee, anda boleh menghubungi Gee terus. Tapi ini terbuka kepada semua yang berumur 18 tahun ke atas saja ok.


Your bisnes leader,
Ziana Eunos @ Gee
013-5707812



Continue Reading