Kebaikan Omega 3 untuk ibu hamil


Kebaikan Omega 3 untuk ibu yang sedang hamil. Manfaat Omega 3 untuk ibu mengandung.

Saat kehamilan saat paling manis dan mencabar buat si ibu. Segala rutin dan pemakanan harian akan berubah. Paling penting pengambilan makanan harian mestilah cukup untuk keperluan si ibu dan bayi dalam kandungan.

Salah satu daripadanya pengambilan asid lemak omega 3. Umum mengetahui bahawa asid lemak omega 3 tidak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh badan kita. Sebaliknya ia mesti diperolehi daripada sumber makanan harian seperti ikan salmon, tuna, walnut, kekacang, susu ataupun supplemen minyak ikan omega 3.
Jom baca kebaikan omega 3 untuk ibu hamil
  • Omega 3 (EPA & DHA) membantu mencegah risiko kelahiran bayi pramatang, membantu menambah berat badan bayi, merendahkan risiko masalah pre-eklampsia 
  • Omega 3 juga digunakan untuk pembangunan sistem saraf janin 
  • Hasil penyelidikan juga mendapati wanita hamil yang menambah DHA & EPA dalam diet harian akan memberi kesan positif ke atas perkembangan kognitof (daya pemikiran) dan visual (penglihatan bayi) 
  • Kajian juga menunjukkan wanita hamil yang mengambil omega 3 dapat mengurangkan risiko alahan/alergi pada bayi selepas bersalin 
  • Sebaliknya wanita hamil yang kurang mengambil omega 3 akan berisiko untuk mengalami kemurungan selepas bersalin.


Omega Guard Shaklee

Omega guard shaklee untuk ibu hamil


Supplemen minyak ikan omega 3 yang paling tulen dan terbaik di dunia. Lengkap sekali dengan 7 spektrum penuh asid lemak omega 3 termasuk DHA, EPA, ALA,ETA, HPA, SDA dan DPA.

Keistimewaan Omega Guard shaklee ia dihasilkan menggunakan teknologi bergred farmaseutikal dengan proses penyulingan proprietari 3 molekul bertujuan untuk memekatkan asid lemak omega 3 dan menyingkirkan bahan bahan berbahaya yang biasa terdapat di dalam ikan seperti merkuri dan plumbum.

Satu hidangan omega guard (3 kapsul omega guard) membekalkan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.


Nak tahu siapa lagi perlukan Omega Guard?

Omega Guard untuk jantung sihat.

Testimoni Omega GuardHubungi Gee terus untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 013-570 7812Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.

Post a Comment

2 Comments