VITAMIN C SHAKLEE DARI JAGUNG?

Harini gee nak berkongsi satu info berkenaan vitamin C Shaklee. Vitamin C Shaklee dihasilkan dari sumber jagung! Mesti heran dan pelik kan?? Biasa bila sebut vitamin C ramai akan ingat buah oren. Dulu gee sendiri pun fikir macam tu juga.


Vitamin C Shaklee dihasilkan dari sumber jagung


Kenapa Shaklee pilih Jagung?

Shaklee memilih jagung kerana sumber daripada jagung ini adalah yang terbaik. Uniknya sumber vitamin yang terdapat di dalam jagung tidak akan hilang atau berkurang khasiatnya walaupun dimasak, direbus, dan dibakar berbanding dengan buah-buahan yang lain yang biasanya cepat rosak atau hilang atau berkurangan.

Kebanyakan sumber vitamin c daripada buah-buahan citrus tinggi dengan kandungan asid. Jika diambl secara berlebihan boleh menyebabkan cirit-birit.

Disebabkan itu para saintis Shaklee menggunakan ekstrak jagung untuk mengelak sakit perut, cirit-birit dan gastrik.


Kelebihan Jagung
  • Jagung kaya dengan vitamin A, iaitu asas untuk kulit dan penglihatan yang sihat.
  • Jagung boleh membantu mengatasi masalah penghadaman termasuk sembelit, kanser usus dan membantu mengurangkan risiko terkena kanser usus kerana jagung kaya dengan sumber fiber yang mana secawan jagung membekal hingga 18% keperluan fiber .
  • Jagung kaya dengan sumber vitamibn B, iaitu Thiamin dan Niacin. Thiamine untuk mengekalkan saraf yang sihat dan Niacin mengatasi masalah kekurangan zat kepada badan sesorang.
  • Jagung juga membekal sumber vitamin E (antioksidan) yang sangat penting untuk membantu mencegah pelbagai jenis kanser, melambatkan proses penuaan, merendahkan paras kolesterol, melindungi badan dari pencemaran alam sekitar dan asap rokok, melindungi dari penyakit jantung dan strok dan lain-lain.
  • Jagung membekal Asid Panthithenic iaitu sumber vitamin yang membantu memetabolismekan karbohidrat, protein dan lemak.
  • Jagung membekalkan sebahagian besar keperluan Asid Folik kepada badan kita. Kekurangan asid folik terutama wanita mengandung akan meningkatkan risiko seseorang ibu melahirkan bayi dengan masalah neural tube. Malah bayi juga berisiko mengalami masalah kurang berat badan semasa dilahirkan dan ibu pula berisiko mendapat anemia.
  • Jagung turut membekal fosforus yang mana ia penting untuk kesihatan tulang dan buah pinggang. Magnesium pada jagung pula membantu mengekalkan kesihatan jantung dan menguatkan tulang.
  • Jagung mempunyai Phenolic Phytochemicals yang berfungsi untuk merendahkan paras gula dalam darah dan sangat membantu mengatasi tekanan darah tinggi. 
Best tak best vitamin C shaklee ni kan... jom ambil vitamin C Shaklee.

Nak tahu lebih lanjut vitamin C shaklee ni boleh baca di sini.Hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812 Terima Kasih memilih Shaklee ;)


Post a Comment

0 Comments