Vitamin C Yang Sesuai Untuk Gastrik

Suplemen vitamin C yang sesuai untuk gastrik. Gastrik ialah keradangan pada permukaan dalam organ perut. Keradangan biasa berlaku disebabkan asid terhasil daripada makanan tertentu seperti minuman beralkohol, berkafein, ubat antiradangan, dan buah sitrus (oren, limau, anggur). 

Vitamin C Yang Sesuai Untuk Gastrik


Buah jenis sitrus inilah yang biasanya kaya dengan vitamin C hingga menyebabkan orang yang ada gastrik lebih berhati-hati memilih suplemen vitamin C. Bagi yang ada gastrik lebih baik mengambil makanan jenis sitrus ini selepas makan dan elak makan masa perut kosong.

Vitamin C menyebabkan gastrik?

Vitamin C ialah sejenis vitamin larut air dan ia tak disimpan dalam badan kita. Vitamin C bersifat tinggi antoksidan dan ia penting untuk fungsi imun badan kita. Vitamin C juga membantu melawan bakteria H.plyori (bakteria yang sebabkan gastrik). Jadi, vitamin C bukan punca utama yang sebabkan gastrik. 

Vitamin C yang sesuai untuk gastrik

Elak pilih vitamin C dari sumber buah-buah sitrus dan sebaiknya pilih vitamin C dari sumber lain seperti dari ekstrak jagung. Jagung bagus untuk yang perut sensitif dan gastrik serta boleh diambil pada bila-bila masa.

Vitamin C Shaklee untuk gastrik

  • Vitamin C dari sumber semulajadi yang dihasilkan daripada ekstrak jagung dan ia sesuai untuk yang mempunyai perut sensitif dan gastrik. 
  • Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C dan ada teknoloi pelepasan masa, iaitu melepaskan vitamin C secara berperingkat selama 5 jam. 
  • Boleh diambil bila-bila masa dan setiap hari.
  • Mengandungi tambahan 120mg Bioflavonoids Sitrus untuk meningkatkan lagi keberkesan vitamin C.
Vitamin C Shaklee untuk gastrik
Vitamin C Shaklee untuk yang ada gastrik

Oh ya satu lagi kan vitamin C shaklee ada 2 jenis. Macam dalam gambar bawah ni. Satu jenis telan je dengan air dan satu lagi boleh kunyah-kunyah atau hisap. Ni sedap rasa masam lemak manis perisa lemon vanilla. 

Vitamin C Shaklee Untuk Gastrik

Macam ni lah rupa vitamin C Shaklee. Orang ada gastrik atau perut sensitif boleh cuba vitamin C ni. Bila-bila masa boleh makan. 

Vitamin C Shaklee Untuk Gastrik


Bagi yang ada gastrik boleh mencuba vitamin C Shaklee ini sebab ia dari ekstrak jagung. 


Baca juga:

Ketahui 7 Punca Gastrik Yang Anda Perlu Tahu

3 Cara Mudah Untuk Membantu Masalah Gastrik

Set Puasa Shaklee Untuk Gastrik

8 Tips Berpuasa Bagi Pesakit Gastrik

25 Kebaikan VItamin C Yang Ramai Tak Tahu

Kebaikan Vitamin C Untuk Lelaki

Vitamin C Terbaik Untuk Orang DewasaCara dapatkan vitamin C untuk gastrik

Berminat untuk dapatkan suplemen Shaklee untuk gastrik, anda boleh terus hubungi Gee di 013 570 7812 atau klik gambar untuk pautan segera whatsapp.
 
Vitamin B Shaklee untuk stressPost a Comment

0 Comments