Nov 17, 2016

Cara Mudah Buat Masker Alfalfa Shaklee!


Assalamualaikum dan hi semua! 

Entri kalini gee nak share cara buat masker pulak. Kalini gee try buat masker Alfalfa Shaklee! 


Bagaimana nak buat masker Alfalfa ni? Caranya mudah saja tau;

1. Amik 2 biji Alfalfa Shaklee
2. Hancurkan Alfalfa Shaklee tu supaya jadi halus (Tak kisah nak hancur guna apa, kalau gee guna sudu)
3. Dah hancur, campurkan dengan air kosong or mineral secukup rasa .. hihi (jangan banyak sangat tau nanti cair sangat x best pulak)
4. Lepas tu sapu kat muka! 
5. Tunggu hingga kering baru bilas muka!


Mudah tak? Best kan kan. Tak yah pergi keluar buat sendiri kat rumah lahi best!
Gee memang suka buat masker Alfalfa ni. Dia jadi macam scrub kat muka kita. Boleh bantu buang sel-sel kulit mati dan daki-daki kat muka.
Boleh buat 1x ke 2x seminggu. Jangan kerap sangat pulak. Hehe 



Ni gee try buat masker Alfalfa Shaklee wakty pagi lepas mandi.
Actually bila2 boleh buat.

Korang jom try buat! Best tau hihi