13 April 2021

Selamat Berpuasa

 

Assalamualaikum semua.  Selamat berpuasa dan Salam Ramadhan untuk semua umat Islam. Moga ramadhan kita tahun ini lebih baik, lebih berkat, dan diterima segala amalan kita semua. Amin.




Selain tu Gee saja kongsikan menu sahur puasa hari pertama pastinya bersama Shaklee. Gee amik ESP campur dengan Life Shake dan Tea Elderberi. Sedap sangat dan tersangat kenyang. Pastu Gee makan vitamin C sebiji untuk imun badan dan minum air performance oren segelas. Tak lupa kurma 3 biji. Alhamdulillah. 



Yang bawah ni pulak Gee kongsikan sahur geng Shaklee. 

ESP bersama Alfalfa dan kurma. 



Shake ESP + susu + kurma + 3 biji kurma.



Sahur as usual ☺️ bersama Cinch + chiaseed + susu. Performance drink mesti ada kata Kak Wanie. 



Sahur terbaik ni. Cinch coklat bersama cinch tea dan performance drink perisa lemon lime. Pastu ada Collagen juga. Collagen ni best pagi masa perut kosong amik bagus untuk kulit, rambut, sendi dan badan. Awet muda gitu.



Selamat berpuasa semuanya. 



Continue Reading

11 April 2021

Menu Sahur Ringkas Dan Cepat Disediakan

 

Tak lama lagi nak berpuasa kan? Sekejap saja masa berlalu. Untuk puasa kalini Gee dah sedia awal menu dan makanan apa nak amik masa sahur pagi tu. Pagi-pagi nak makan apa.

Gee macam biasa saja macam puasa sebelum ni juga. Gee amik set puasa dari Shaklee. Untuk tahun ini ada tambahan baru. Selain amik ESP dan air Performance tu Gee ada jugak amik produk baru iaitu Life Shake dan Energy Tea perisa elderberi.

Yang ini ESP. Memang Gee biasa minum ESP tiap kali sahur waktu pagi. Kenyang minum sebab dia bekal 14gram protein untuk satu hidangan, ada vitamin B, kalsium, rendah lemak dan tiada kolesterol. 




Satu lagi untuk puasa Gee akan tambah minum air Performance. Gee suka perisa oren. Bila sahur minum Gee akan campurkan ESP dengan Performance oren di sekali. Bila berbuka Gee akan buat khasa air performance oren di sejuk-sejuk sedap. 

Masa berbuka terus minum. Memang boleh rasa beza. Badan lebih bertenaga. Kurang rasa haus sebab dia juga gantikan air yang hilang bila kita berpuasa kurang air kan. Yang penting air ni membantu mengimbangi metabolisme air di dalam tubuh badan kita. Sebab tulah bila puasa air ni laku sangat! Satu keluarga boleh minum. 





Tambahan baru untuk puasa kalini Gee akan amik Life Shake dan Energizing Tea perisa elderberi dari Shaklee. Ni produk baru Shaklee bawak masuk Malaysia bulan Jun nanti tapi Gee sebab layak join BLNC Shaklee so Shaklee Malaysia bagi hadiah rasa produk baru ni lebih awal.

Gee dah rasa dua-dua memang sangat sedap rasa elderberi dia. Bila Gee campur dengan ESP rasa vanilla tu lagi bertambah sedap. Bolehlah nanti Gee minum masa sahur dan berbuka. TQ Shaklee Malaysia!




Life Shakee ni macam cinch jugak, hidangan lengkap dengan 24 vitamin mineral, ada 20 gram protein bukan GMO, indeks glismeik rendah amat membantu untuk kenyang lebih lama, ada fiber yang bagus untuk pencernaan, juga prebiotik proprietari bagi membantu kesihatan usus kita. Yang penting badan lebih cergas bertenaga.

Untuk Enerrgizing Tea rasa elderberi juga sedap. Ada campuran teh hijau, putih, dan merah yang eksklusif dan kaya antioksidan, serta ekstrak Elderberi yang bagus untuk emnguatkan sistem imun. Mengandungi taurina, yang terkenal untuk meningkatkan tenaga dan ketangkasan fikiran kita. Best betul teh ni kan? hehe


Ok itulah menu Gee untuk sahur dan berbuka. Yang sahur tu Gee akan campurkan sekali ESP bersama Life Shake, Teh Elderberi dan sedikit air Performance oren. Semua sekali Gee campurkan dalam satu Shaker. Senang terus minum. 


Selamat Berpuasa semua. Moga kita semua dapat menjalani ibadah puasa tahun ini dengan lebih baik lagi dari yang sebelum. 




Continue Reading

09 April 2021

Segmen Bloglist Ramadan 1442H / 2021M

 


Syarat penyertaan:

1. Follow blog ini : salatulzarida.blogspot.com
2. Buat satu entry bertajuk : Segmen Bloglist Ramadan 1442H / 2021M
3. Letakkan banner dan backlink kan kepada link entry ini
4. Publish entry dan letakkan link penyertaaan blog dalam ruang komen di entry ini.


Tempoh segmen ini berlansung mulai 5 April 2021 dan tamat pada 12 April 2021.


Jom kita join Segmen Bloglist Ramadan 1442H / 2021M dari blog salatulzarida.




Continue Reading

08 April 2021

Hadiah BLNC Baru Sampai

 

Sampai dah gift dari Shaklee Malaysia khas untuk BLNC 2021. Dapat
Seronoknya dapat rasa shaklee life shake baru ni kat malaysia. Juga dapat jute bag Shakee sekali. Special sungguh hadiah dia. 

Cunlah minum masa puasa minggu depan ni.
Tq Shaklee Malaysia. Best betul ni join shaklee macam-macam dapat gift. 





Pagini Gee baru cuba minum rasa, Gee campurkan ESP, Life Shake dengan Tea Elderberi. Sedap betul rasa. Sesuai sangat buat penggemar elderberi. Rasa berries dia. Rasa ESP tu cam takda dah. Sebab life shakes dan tea tu dua-dua rasa elderberi. Tambah lagi Gee buat sejuk lagilah sedap!!





Gee nak share sikit info kebaikan Life Shake dan Tea Elderberi tu.

LIFE SHAKE - kenyang lama sesuai untuk ganti makan, beri tenaga, bagus untuk sistem pencernaan

ENERGIZING TEA ELDERBERRY TEA MIX - Campuran teh hijau, putih, dan merah yang kaya antioksidan, serta ekstrak Elderberi, tinggi antioksidan bagus untuk kuatkan sistem imuniti badan kita dan sesuai untuk gantikan teh serta penggalak tenaga. Kiranya ia ibarat teh sihat tinggi khasiat! Menarik kan?



Tunggu bulan Jun nanti dijangka masuk pasaran Malaysia. Tak sabar tunggu ni. 




Continue Reading

01 April 2021

Tahniah Sales Team Naik!

 

Alhamdulillah Syukur Ya Allah. Sales group VE bulan Mac lepas sebanyak RM38,350! Lebih dari target Allah bagi. Tak sangka sangat. Kuasa yakin percaya pada Allah, doa selalu dan usaha konsisten. Pasti jadi!!

Target bulan ni ramadhan sales team Victory Empire sebanyak RM50K! Doakan kami ya. Gee pun bertarung untuk final stage car bonus Shaklee bulan April ni juga. Doakan Gee ya. 



Terima kasih juga pada customer semua yang beli dengan team kami. Syukur ya Allah
Terima kasih juga buat upline kami, Master Firdaus dan Master Iffah Anuar yang sentiasa ada membantu kami walau team kami jauh nun di Sarawak.

Bulan ni misi kami nak bantu lebih ramai orang sihat dengan ikhtiar Shaklee. Juga nak bantu mereka yang nak dapat bonus raya tahun ni

Kami semua sedia bantu korang.
Jangan segan-segan yer roger Gee.


Ziana Eunos aka Gee
Senior Supervisor Shaklee
Business Mentor
Founder Victory Empire


Continue Reading