Mar 29, 2018

Steps Skincare Routine Terbaik Yang Boleh Diamalkan Setiap Hari (YOUTH Shaklee)


Steps skincare routine terbaik dan lengkap yang boleh diamalkan setiap hari

Step skincare routine sangat penting untuk penjagaan kulit. Skincare routine ni penting untuk diamalkan setiap hari untuk membantu masalah kulit seperti kulit berminyak, berjerawat, kusam, kering, jeragat dan masalah kulit lain.

Bagi routine kalini gee fokus untuk skincare YOUTH Shaklee dulu. Tapi boleh juga skincare yang lain sebab semua item skincare dia lebih kurang sama kan? Gee fokus YOUTH sebab gee sendiri guna.

Basic routine 


Routine ni sesuai untuk yang baru nak pakai skincare atau mencuba skincare baru ataupun muka yang tengah breakout.
  1. Luminous Gel Oil Cleanser – pencuci muka dan makeup remover skali 
  2. Perfecting Skin Toner 
  3. Age Defense Moistirizer Spf50 – merangkap sunblock & sunscreen 
  4. Advance Renewal Night Cream 

Renew and maintain routine 


Routine ni pula untuk membantu masalah kulit, merawat tanda penuaan pada kulit, menaikkan seri wajah yang kusam dan membantu kulit lebih muda dan segar.
  1. Luminous gel oil cleanser – pencuci muka dan makeup remover skali 
  2. Perfecting Skin Toner 
  3. Youth Activating Serum 
  4. Age Defense Moistirizer Spf50 – merangkap sunblock & sunscreen 
  5. Advance Renewal Night Cream

Intensive treatment and repair routine 


Routine lengkap untuk merawat dan memperbaiki masalah kulit, mengurangkan tanda penuaan yang mula muncul, mengurangkan kedutan, bintik hitam atau jeragat, menaikkan seri wajah yang sering kusam dan gelap serta mencerahkan kulit.
  1. Luminous gel oil cleanser – pencuci muka dan makeup remover skali
  2. Perfecting SKin Toner
  3. Youth Activating Serum
  4. Age Defense Moistirizer Spf50 – merangkap sunblock & sunscreen
  5. Radiance C+E
  6. Advance Renewal Night Cream 

Tambahan: Solat Routine 


Routine ni gee saja tambah. Biasa gee guna apa untuk solat sebelum dan selepas. Tapi routine ni boleh guna bagi yang bekerja atau tengah shopping kat luar kemudian nak solat kan. Paling basic guna moisturuzer dulu sebelum sapu makeup lain untuk lindung kulit kita dari bahan kimia & persekitaran ok.
  1. Luminous gel oil cleanser – pencuci muka dan makeup remover skali 
  2. Perfecting Skin Toner 
  3. Age Defense Moistirizer Spf50 – merangkap sunblock & sunscreen 

Moga dapat membantu korang yang tengah mencari routine skincare.

Untuk skincare YOUTH ni, apa gee boleh kata dia sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif, jerawat, kering atau berminyak. Nak tengok sendiri testimoni untuk pelbagai jenis masalah kulit boleh lihat di sini ok >> Testimoni Terbaru Youth Shaklee

Dah baca? 5 langkah mudah menjaga kulit muka dengan Youth


Berminat untuk mendapatkan skincare YOUTH Shaklee ni korang boleh menghubungi gee terus ok. Boleh klik pautan whatsapp / messenger kat blog ni ok.