17 October 2019

6 Makanan Terbaik Untuk Elak Jerawat


Makanan yang terbaik untuk elak jerawat dan membunuh jerawat di muka.




#1 Anggur Merah
Kaya antioksidan, boleh membantu mengatasi radikal bebas penyebab jerawat, biji anggur yang lebih tinggi antioksidan boleh mencegah alergi & buat wajah bersih berseri


#2 Ikan
Terutama ikan laut yang kaya protien & lemak omega 3 bagus untuk kulit dan mencegah pertumbuhan jerawat.


#3 Bawang Putih
Mempunyai sifat anti-kulat, anti-bakteria, anti-biotik semulajadi bagus untuk mencegah & menyembuh jerawat.


#4 Kerang
Mengandungi zinc & vitamin A yg bantu menyembuhkan jerawat. Bagi yang ada alergik sebaiknya elakkan kerang atau seafood ok.


#5 Avokado
Kaya dengam vitamin C dan E yang penting untuk melawan radikal bebas penyebab jerawat & menjaga kesihatan kulit.


#6 Lobak Merah
Kaya vitamin A yang membantu tubuh lebih efektif supaya lebih tegang dan sihat dari radikal bebas & serangan bakteria.



Kita boleh amalkan makanan ini tiap hari untuk mengelak jerawat naik. Jom kita cegah jerawat dan jangan biarkan jerawat terus ada.



Untuk vitamin elak jerawat boleh cuba vitamin / supplement seperti dalam gambar bawah ini.


Set Jerawat Shaklee




Dah baca?

8 cara kawal dan hilangkan jerawat

Testimoni jerawat adik saya

Cara mudah hilangkan dan kecutkan jerawat

Makanan yang sebabkan jerawat

Punca dan faktor jerawat naik








Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee anda boleh terus menghubungi saya.






33 comments:

  1. wahh x tau kerang bole sembuhkn jerawat omg!! sy mmg suka kerang! ok nice info sis thanks for sharing!!

    ReplyDelete
  2. Okay 6-6 ni favourite yet tengah nak control pemakanan so boleh la rawat muka yang kejap2 ni ada aja muncul haihs

    ReplyDelete
  3. Thanks sebab share informasi pasal makanan yang baik untuk mengelakkan jerawat. Kulit Rawlins yang super sensitif memang senang nak dapat jerawat, especially jika terkena debu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena rajin makan yg tinggi antioksidan tu rawlins utk kulit sihat

      Delete
  4. Yes!!!!!! I know red grapes, avacado, and carrots are good for skin. That’s why I love these 3 super foods. Thanx for sharing.

    ReplyDelete
  5. wah petua berguna. Alhamdulillah diberi klit yg jarang bermasalah. InsyaAllah akan spread the info pd yg lain juga

    ReplyDelete
  6. Thanks for sharing ! This will definitely help those who are suffering in acne ! Thanks thanks thanks thanks !

    ReplyDelete
  7. Semua makan ni kita makan hehehe memang kegemaran kita terutama ikan kalau salmon masak tu lagi best yang mentah kurang sikit hehehehe.. Good info sharing ni ..

    ReplyDelete
  8. Good sharing here with lots of handy tips & informations especially for those with acne problems.

    ReplyDelete
  9. Semua yang dinyatakan di ats saya suka makn.. Hehehe.. Ok boleh makna hari2 la utk hilangkan jerawat ye.. Hehehe

    ReplyDelete
  10. Alamak. Semua makanan di atas jarang makan. Tk minat sgt. Tapi tulah, khasiat dia tinggi la pulak. Maybe boleh try anggur merah nampak mcm mudah consume sikit

    ReplyDelete
  11. Baharu tau ada makanan sesuai untuk cegah jerawat. Akan maklum pd mrk yg ada masalah jerawat.

    ReplyDelete
  12. Haaa kalau perempuan dgn hal jerawat mmg paling sensitif. Pasni mmg duk makan benda-benda ni je la hahaha

    ReplyDelete
  13. Makanan yang lain tu familiar jugak dengan masalah jerawat. Tapi honestly baru tau pasal kerang pun boleh guna untuk rawat jerawat. New info for me. Thanks for sharing!

    ReplyDelete
  14. Thanks share ya! Sebab tak tau pun sebenarnya makanan2 ni boleh elak jerawat. Bila baca pasal kerang, teringat pula kerang bakar. Sedapnya.. Nak carilah esok. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerang masak bakar tu ok sihat.. elak yg campur garam gula kicap sos semua lah

      Delete
  15. Airah pernah try esp dan vitamin c. Suka sangat minum esp dengan sunquick

    ReplyDelete
  16. info yang bagus. mek sendiri kadang ada juga tiga yang naik. masa form 2 dulu memang gila baban naik jerawat. low confident level.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jerawat tu nak x nak kena hadap n rawat juga kan..

      Delete
  17. OOO OK BARU TAHU NIH,,,TAPI KALAU MAKAN KERANG GATAL2 PULAK JADINYA ...CARROT BAWANG PUTIH TU MEMANG SELALU AMBIK ..KADANG BAWANG PUTIH MASUK MASA NAK MASAK NASI ...SEDAP JERRR

    ReplyDelete
    Replies
    1. jika gatal makan kerang tu boleh elakkan.. ada yg x boleh makan juga kan.

      Delete
  18. i am ERIC BRUNT by name. Greetings to every one that is reading this testimony. I have been rejected by my wife after three(3) years of marriage just because another Man had a spell on her and she left me and the kid to suffer. one day when i was reading through the web, i saw a post on how this spell caster on this address AKHERETEMPLE@gmail.com have help a woman to get back her husband and i gave him a reply to his address and he told me that a man had a spell on my wife and he told me that he will help me and after 3 days that i will have my wife back. i believed him and today i am glad to let you all know that this spell caster have the power to bring lovers back. because i am now happy with my wife. Thanks for helping me Dr Akhere contact him on email: AKHERETEMPLE@gmail.com
    or
    call/whatsapp:+2349057261346










    i am ERIC BRUNT by name. Greetings to every one that is reading this testimony. I have been rejected by my wife after three(3) years of marriage just because another Man had a spell on her and she left me and the kid to suffer. one day when i was reading through the web, i saw a post on how this spell caster on this address AKHERETEMPLE@gmail.com have help a woman to get back her husband and i gave him a reply to his address and he told me that a man had a spell on my wife and he told me that he will help me and after 3 days that i will have my wife back. i believed him and today i am glad to let you all know that this spell caster have the power to bring lovers back. because i am now happy with my wife. Thanks for helping me Dr Akhere contact him on email: AKHERETEMPLE@gmail.com
    or
    call/whatsapp:+2349057261346

    ReplyDelete