19 October 2019

Diari Detox Saya Part 1


Harini nak berkongsi kisah detox Gee sendiri. Ini pertama kali Gee buat detox ikut cara Shaklee. Sebelum ni tak pernah walaupun Shaklee memang dah lama buat program detox ni. 

So kalini Gee tekad nak cuba buat jugak. Tak sangka juga boleh ikut dan rasa seronok buat. Hehe. Boleh tengok menu yang Gee amik selama buat detox 7 hari. 



Yang pastinya setiap pagi setiap hari untuk sarapan Gee memang minum protein shake ESP dan ambil sesudu Vivix. 












Untuk hari ke 6 dan 7 ni ada juga Gee makan yang lain ya. Contoh macam mee goreng, nasi goreng, makan ulam mangga dan jambu juga tapi masih dalam jumlah terkawal lah juga. Tak sebanyak macam sebelum ni.






Tapi yang seronoknya Gee buat detox ni kan, selera atau nafsu makan Gee lebih terkawal. Jika tak dulu macam-macam Gee makan lagi-lagi yang makanan ringan tu. Kuat betul makan. Hihi. Pastu kan malam-malam mesti lapar. Tapi sejak buat detox ni malam dah tak makan macam dulu. Lebih awal juga makan jika tak dulu dalam jam 10/11 malam kompom lapar lagi tu.





Untuk supplemen, Gee ambil masa detox ni ialah;

  • protein ESP untuk bagi kenyang lama, tenaga, renew sel kulit
  • Vivix super antioksidan, anti-aging, anti-kanser, repair hingga sel DNA dalam badan kita
  • Alfalfa untuk buang toksin, singkir lemak dan kolesterol juga buang angin
  • Herblax untuk detox usus besar & bagi senang buang
  • Vitamin C untuk kulit dan imun badan
  • Bcomplex untuk anti-stress, urat saraf, tenaga
  • Ostematrix untuk kalsium



Gee sertakan skali kesan atau apa yang Gee dapat lepas buat detox 7 hari.

Testimoni Detox saya sendiri

Bawah ni pula dari rakan-rakan detox Shaklee yang lain.

Testimoni dari geng detox Shaklee

Testimoni dari geng detox Shaklee

Testimoni dari geng detox Shaklee


Best buat detox ikut meal plan dari pakar Nutrisi Shaklee ni. Kita tak berlapar, lebih sihat dan lebih selamat. Masa buat detox juga badan kita dapat nutrisi sekali. So badan rasa lebih sihat dan cergas dan muka tak kusam.

Nak join kami buat detox? Jommm!


Baca juga;

5 cara toksin masuk badan

7 tanda badan bertoksin

5 cara detox dengan Shaklee









6 comments:

  1. This is an incredible rousing article.I am practically satisfied with your great work.You put truly extremely accommodating data. Keep it up. Continue blogging. Explore photo and video images on Instagram, latest posts and popular posts about Pictaram.

    ReplyDelete
  2. Wah! bagusnyaa detoc dan makan sayur-sayuran yg berkhasiat. insyaallah, kalau tiada aral melintang, nak buat jugaklah aktiviti detox ni..

    ReplyDelete