04 February 2020

Perlukah Vitamin C untuk Ibu Mengandung?


Vitamin C memang terkenal untuk kecantikan kulita dan imuniti badan tapi bolehkan ibu yang sudah mengandung atau hamil untuk terus mengambil Vitamin C? Jika boleh, apakah kebaikan dan kepentingan vitamin C untuk ibu mengandung?Kebaikan Vitamin C untuk Ibu yang Mengandung

1. Vitamin C berfungsi sebagai antioksida dan ini akan menyokong penghasilan sel imun badan. Bila imuniti badan ibu kuat, ia berupaya untuk melawan dan mencegah jangkita, virus dan penyakit.

2. Vitamin C dan kolagen sangat sinonim. Kolagen bukan hanya untuk kulit, ia juga penting untuk pertumbuhan bayi dalam kandungan untuk pembinaan otot, tulang rawan dan tulang fetus.

3. Vitamin C juga membantu dalam pembentukan sel darah merah, dan meningkatkan penyerapan zat besi (bagus untuk cegah masalah anemia).

4. Vitamin C membantu plasenta yang sihat sepanjang kehamilan.

5. Vitamin C membantu mengelaka masalah bayi yang lahir pra-matang.

6. Vitamin C membantu penyembuhan luka, ni penting untuk persediaan ibu untuk bersalin nanti.

7. Vitamin C juga bagus untuk kulit sihat dan cantik!

8. Juga bagus untuk elak risiko kena kencing kotor dan jangkitan kuman kencing tu. Gee tengok akak sepupu kena memang sakit, sakit pinggang lah sampai nak berjalan payah.


So, ibi-ibu rajinlah amik vitamin C sepanjang hamil ni ya. banyak sangat manfaat vitamin C untuk ibu. Dalam masa yang sama janin dalam kandungan juga dapat sama khasiar vitamin C.Sumber Vitamin C 
Boleh ambil dari sayuran dan buah-buahan.

Sumber vitamin C


Untuk supplemen boleh ambil Vitamin C Plus Shaklee. Supplemen lebih mudah diambil. Yang penting vitamin C Shaklee ni vitamin organik, diuji secara klinikal dan selamat untuk kesihatan jangka panjang.
Testimoni Vitamin C untuk ibu hamil


Banyak kebaikan dan manfaat vitamin C untuk ibu sepanjang kehamilan ni kan? So ibu-ibu dan bakal ibu bolehlah terus amik vitamin C samada dari sumber buah-buahan, sayuran ataupaun supplemen.Baca juga;

Punca sakit pinggang masa hamil

Tip jerawat masa hamil

9 Tips pemakanan masa hamil

Berminat untuk mendapatkan vitamin C Shaklee ini? Anda boleh menghubungi saya terus di sini;
0 comments:

Post a Comment