12 August 2020

Supplemen Untuk Anxiety Disorder


Anxiety disorder adalah keadaan seseorang yang sering berasa sedih, takut, risau, rasa tak tenang dan bermacam lagi perasaan negatif yang lain hingga akhirnya menganggu rutin harian dan mereka yang berada di sekelilingnya.

Dalam erti kata lain anxiety disorder ialah masalah kemurungan yang kerap berlaku sehingga tak boleh tidur malam, badan rasa letih, cepat marah, takda minat nak buat aktiviti harian. Ia boleh berlaku kepada sesiapa saja dan dalam satu tempoh yang panjang.


Gejala Anxiety Disorder

Gejala dan tanda-tanda yang sering berlaku pada mereka yang ada masalah enxiety disorder.





Panduan Merawat Masalah Anxiety Disorder
  1. Dekatkan diri dengan Tuhan. Sentiasa menjaga solat, berzikir, membaca al-quran, dan buat solat sunat. 
  2. Latih diri bergantung penuh pada Allah.
  3. Elakkan diri dengan orang yang negatif 
  4. Mencari kawan-kawan jenis yang positif
  5. Membaca buku motivasi atau cerita dan kisah yang memberi semangat
  6. Elak tidur seorang, bagi ada yang teman anda tidur supaya dapat membantu jika berlaku serangan tanpa anda sedar.
  7. Bab pemakanan - elak makanan manis, lebihkan makan sayur dan buah, protein dan rajin minum air putih yang cukup.



Supplemen Shaklee berkesan membantu Anxiety Disorder

Bagaimana set Shaklee membantu masalah anxiety disorder?





Omega Guard

Suplemen minyak ikan Omega 3 mengandungi EPA DHA membantu melindungi dan merawat sel-sel otak dan meningkatkan fungsi neurotransmission dengan lebih baik. Secara tidak langsung, ini akan meningkatkan kesihatan mental dan membantu masalah berkaitan kemurungan.


Bcomplex 

Bcomplex Shaklee lengkap dengan semua jenis vitamin B termasuklah Vitamin B9 ( asid folik) dan vitamin B12.  Ia dapat membantu menyeimbangkan mood dan hormon dalam tubuh badan kita dan menjaga kesihatan saraf dan dapat mencegah atau mengawal stress.


Ostematrix

Mengandungi kalsium, vitamin D, magnesium dan mineral lain penting untuk fungsi badan kita. Magnesium dapat membantu menenangkan fikiran apabila sakit kepala/pening-pening menyerang.

Vitamin D pula dapat membantu mudah tidur. Kebanyakan pesakit anxiety disorder mengalami kesukaran untuk tidur.

Ostematrix juga bagus untuk mengelak kejang, kebas, menggigil, denyutan jantung laju, berdebar-debar sekaligus mengurangkan rasa murung.





Testimoni Set Anxiety Shaklee












Jom dapatkan produk Shaklee sekarang! Hubungi Gee ke 013-5707812 atau klik gambar di bawah untuk pautan Whatsapp.







Continue Reading

11 August 2020

Set Kecantikan Shaklee Yang Jadi Kesukaan Ramai


Set kecantikan Shaklee antara hot item yang sering dicari dan disukai ramai. Malah Gee sendiri memang penggemar dan pengguna tegar Set Kecantikan Shaklee.

Apa yang ada dalam Set Kecantikan Shaklee?


Set trio ni yang sentiasa ramai customer suka.



Kelebihan Set Kecantikan Shaklee

1. Vitamin C 
  • Tinggi antioksidan untuk melindung kulit daripada pencemaran
  • Merangsang penghasilan kolagen kulit kita secara semulajadi (bila berumur kolagen makin kurang tu sebab penting makan vitamin C setiap hari)
  • Mencerahkan kulit secara semulajadi
  • Mencegah dan mengecutkan jerawat dengan lebih berkesan
  • Menyekat pigmentasi penyebab utama berlakunya jeragat!


2. Vitamin E Complex
  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinaran UV, matahari
  • Membaiki kulit kering agar sentiasa lembap
  • Memudarkan kesan parut dan jeragat pada kulit dan badan
  • Mengurangkan kedutan, garis halus, dan bintik penuaan
  • Menghapuskan radikal bebas yang boleh merosakkan sel-sel


3. ESP - Energizing Soy Protien
  • Protein sangat penting untuk menghasilkan sel-sel kulit baru yang lebih sihat dan cantik (setiap 28 hari sel kulit kita bertukar baru)
  • Menghalang pertumbuhan jerawat
  • Memudarkan bekas jerawat hitam dan parut yang berlubang atau berlekuk (tapi mesti rajin mengambilnya dengan konsisten baru dapat kesan terbaik)
  • Memberi keanjalan kepada kulit
  • Mencerahkan kulit satu badan
  • Memperbaiki masalah kulit berminyak
  • Mempercepatkan penyembuhan luka



Set Kecantikan + Kesuburan 




ESP - Energizing Soy Protien
  • Protein sangat penting untuk menghasilkan sel-sel kulit baru yang lebih sihat dan cantik (setiap 28 hari sel kulit kita bertukar baru)
  • Menghalang pertumbuhan jerawat
  • Memudarkan bekas jerawat hitam dan parut yang berlubang atau berlekuk (tapi mesti rajin mengambilnya dengan konsisten baru dapat kesan terbaik)
  • Memberi keanjalan kepada kulit
  • Mencerahkan kulit satu badan
  • Memperbaiki masalah kulit berminyak
  • Mempercepatkan penyembuhan luka


GLA Complex
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Mengurangkan kesan jeragat
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Memperlahankan proses penuaan




Testimoni Set Kulit Shaklee 










Jom dapatkan produk Shaklee sekarang! Hubungi Gee ke 013-5707812 atau klik gambar di bawah untuk pautan Whatsapp.





Continue Reading

10 August 2020

#Segmen: Giveaway dan Mencari Bloglist bynadiajamhari





Segmen ini akan bermula pada 7 Ogos 2020 (Jumaat)  sehingga 14 Ogos 2020 (Jumaat), 

Segmen ini dijalankan selama seminggu, Seramai 10 orang perserta yang bertuah untuk bloglist dan 1 orang daripada 10 orang akan memenangi bodymist 250ml victoria secret ini!


Jom jom! Klik banner untuk join yer.





Continue Reading

09 August 2020

Supplemen Untuk Wanita Menopause


Menopause ialah tanda seorang wanita tak subur lagi dan bukanlah satu penyakit. Tapi perubahan yang akan berlaku pada setiap wanita apabila mencapai tahap umur tertentu.




Menopause berlaku bila wanita itu tidak datang bulan paling kurang selama 12 bulan beterusan. Sistem reproduksi wanita juga akan berakhir. Itulah tanda wanita sudah menopause.

Di Malaysia, anggaran umur wanita mula menopause sekitar umur 45 tahun dan ke atas berbeza setiap orang.


Tahu tak? Gejala menopause ini bergantung kepada genetik, gaya hidup dan pemakanan harian. Jom kita lihat apa dia tanda menopause.

Tanda-tanda menopause
  • Sukar tidur malam
  • Mood swing
  • Haid tak teratur atau lama tak datang haid
  • Sakit kepala
  • Kerap membuang air kecil
  • Berpeluh waktu malam
  • Kulit kering
  • Berlaku kekeringan pada vagina,dan menyebabkan rasa sakit ketika berhubungan intim
  • Menurunkan libido atau ghairah pada aktiviti seksual
  • Masalah tulang rapuh


Kesan Menopause - Kesan paling utama menopause bila tahap kesuburan akan berakhir. 



Supplemen Untuk Wanita Menopause

Bagaimana suplemen Shaklee dapat membantu wanita untuk melambatkan menopause?


1. GLA Complex



  • GLA membantu mengawal selia hormon estrogen dan testosteron.Apabila berlaku menopos, hormon estrogen turun secara mendadak. Pengambilan GLA complex membantu dalam penghasilan semula hormon estrogen. 
  • GLA juga membantu melambatkan menopos dengan cara memperbaiki keadaan semasa seperti rasa panas (hot flushes), insomnia, ketidakhadaman dan depresi.
  • Mengambil GLA dalam jangka panjang juga melambatkan proses penuaan, mengetatkan kembali uterus, memberi tona kepada uterus dan kulit agar menjadi lebih lembap dan kelihatan muda.

2. Vivix / Resv 


Suplemen anti-penuaan yang bagus untuk menjaga kesihatan dalaman wanita. Keduanya juga baik untuk kesihatan badan secara menyeluruh.



3. ESP



Estrogen tumbuhan banyak terdapat di dalam kacang soya, ia dapat membantu mengurangkan hot flashes, menyokong kitaran haid yang sihat, dan mengawal paras hormon yang sihat.

4. Vitamin E



Vitamin E dapat membantu mengurangkan tanda menopause dan melambatkan proses penuaan. Vitamin E juga dikatakan dapat membantu mengurangkan risiko penyakit jantung bagi wanita yang putus haid.


5. Ostematrix



Suplemen yang bagus untuk tulang kuat, bantu mencegah osteoporosis / tulang rapuh dan rasa berdebar-debar. 














Bagi anda yang bakal atau sedang menopause atau sedang menghampiri manopause, bolelah amalkan supplemen Shaklee ini supaya dapat menjalani proses menopause dengan lebih baik.







Jom dapatkan produk Shaklee sekarang! Hubungi Gee ke 013-5707812 atau klik gambar di bawah untuk pautan Whatsapp.







Continue Reading

08 August 2020

Shaklee Biz: July Recognition


ALHAMDULILLAH TAHNIAH SEMUANYA✨ JULY RECOGNITION BUAT TEAM VICTORY EMPIRE👏👏

Gee share yang aktif buat sales bulan Julai lepas. 













Tahniah semuanya hebat-hebat. Ada yang bekerja, ada suri rumah, ada yang duk jauh di area pedalaman pun tetap on sales!

Yang nak join team kami dialukan semua😃

Jom sama2 kita buat sampai jadi! Sampai berjaya dunia akhirat.

Mis bantu orang sihat dan berjaya💪




Team Gee bulan lepas yang (ziana) skor RM 13531 sales. Alhamdulillah.





Nak join kami tambah pendapatan di Shaklee?? Jom Gee sedia membantu anda. Syarat umur 20 tahun dan ke atas boleh join kami!!
  • Yuran RM35 atau Free juga (ada cara dia)
  • Ada hp dan internet
  • Rajin
  • Sanggup nak belajar
  • Komited 
  • Tak perlu ada modal untuk beli stok
  • Ada grup support
  • Ada coaching online
  • Ada koleksi gambar dan testimoni semua disediakan


Kelebihan buat Shaklee bersama team Gee






Berminat boleh hubungi Gee di 013-5707812 atau link whatsapp www.wasap.my/60135707812/joinbiz






Continue Reading

02 August 2020

Giveaway by ejulz & shirven






Syarat2 Penyertaan Giveaway by ejulz & shirven

1. Terbuka buat blogger yang menetap di Malaysia sahaja;
2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway by ejulz & shirven". Letak banner di atas dan backlink ke post ini;
3. Follow blog ejulz dan shirven;
4. Follow IG ejulz dan shirven;
5. Tinggalkan penyertaan korang dan nama IG di post ini;
6. Pemilihan pemenang dengan menggunakan random.org dan hadiah RM20 untuk seorang pemenang.


Tarikh Tamat : 15 OGOS 2020







Continue Reading

31 July 2020

19 July 2020

Makan Durian IOI


Pertama kali Gee makan durian jenis IOI ni. First time juga dengar. Rasanya sedap juga. Memang sedap betul isi dia, macam lagi pekat, isi juga tebal.

Durian IOI








Info durian IOI yang Gee baca online,

Buah durian IOI berasal dari Muar, Johor katanya, ia berbentuk sederhana besar, bulat dengan warna kulit hijau perang.

Isinya pula adalah berukuran sederhana besar, tekstur yang pejal dan berwarna kuning oren, sederhana tebal, rasa lemak manis dan sedikit pahit. Ya betul makan haritu ada rasa pahit sikit tapi tetap sedap.

(https://myagri.com.my/2018/07/durian-ioi/)

Buat catatang kenangan, Gee makan durian ni masa kat Pontian Johor di rumah makcik Gee. Alhamdulillah rezeki dapat merasa durian jenis ni.



Continue Reading